Kişinin görüntüsünü iyileştirmek, güzelliğini arttırmak için cilt altına uzun zaman kalıcılığı olan renkli pigment uygulanması işlemine kalıcı makyaj denilir.
Mikropigmentasyon / kalıcı makyaj kozmetik amaçlı uygulandığı gibi, medikal estetik amaçlı olarak da uygulanmaktadır.
Medikal Makyaj dediğimiz çalışmalar yani paramedikal uygulamalar ise;
? Meme ucu areola çalışması
? Vitiligo vakaları
? Skarlar vakaları
? Alopesi vakaları
? Onkoloji hastaları için son derece gerekli ve mutluluk verici bir çalışmadır.
Kalıcı Makyaj (MIKROPIGMENTASYON) kimlere önerilir??
Kalıcı makyaj günlük makyaj alışkanlıklarına ideal bir alternatiftir. Doğa tarafından konturları ihmal edilmiş kişilerin yüz hatlarını düzeltmeye ve iyileştirmeye çalışan kişilere, mükemmel bir makyaj yapmak için vakti veya becerisi olmayan kişilere, normal makyaja tahammül edemeyen veya taşıyamayan kişilere, gün boyu yani 24 saat süreyle güzel görünmek isteyenlere tavsiye edilir.
Kalıcı Makyaj ( Mikropigmentasyon ) ile neler yapılır?
Kaşlar ve gözler :
? Seyrek olan kaşların yoğunlaştırılması,
? Kaş bölgesinde kıl yoksa varmış gibi kıl efektiyle kaş çizilmesi,
? Kaş bölgesinde dikiş izi gibi bölgesel bir boşluk varsa doldurulması
? Daha önce yapılmış ama rengi problemli kaşların renginin düzeltilmesi
? Asimetrik kaşların simetrikleştirilmesi,
? Düşük yapılı gözlerde kalkık ifade elde edilmesi,
? Dışa dönük (patlak) göz yapısının dengelenmesi,
? Küçük gözlerin daha büyük gösterilmesi,
? Seyrek kirpiklerin daha sık gösterilmesi.
Dudak:
? İnce dudakların kalınlaştırılıp dolgunlaştırılması,
? Asimetrik hatlar simetrikleştirilmesi,
? Alt ve üst dudağın dengelenmesi,
Paramedikal Makyaj:
? Yara izi kamuflajı,
? Yanık izi kamuflajı,
? Vitiligo,
? Ameliyat izleri kamuflajı,
? Meme ucu renklendirme,
? Kanser hastaları için kaş ve göz çevresi çizimleri,
? Alopesi areata ya da alopesi total hastaları için kaş ve göz çevresi çizimleri,
? Yarık dudaklar için ameliyat sonrası tamamlayıcı kontur ve renklendirme,
? Saç diplerinde sıklaştırma
En sık sorulan soru: Tatoo ve kalıcı makyaj arasında ne fark vardır?
Kalıcı makyaj ile pigmentler daha yüzeysel bir bölge olan dermisin üst kısmına uygulanmaktadır. Her ne kadar bu uygulama kalıcı olur diye düşünülse de, kullanılan pigmentlerin molekül boyu sebebi ile, bir kaç yıl içinde renklerin azalacaktır. Bu Kalıcı makyaj uzmanlarının beklediği ve istediği bir süreçtir.
Modanın değişmesi, uygulanan kişinin zevklerinin farklılaşması, cildin yaş alması gibi etkenlerle kişiler ömrü boyunca aynı renk ve şekilde bir kalıcı makyaj taşımak istemeyebilirler. Bu sebeple belli bir süre sonra en doğal hali ile cildin kendi rengine yakın tonla azalması kişilerin hoşuna giden bir durumdur.
Dövme ise daha derine yani, alt dermise uygulanır. Dövme, renk pigmentlerinin çok daha derine yerleştirilmesidir. Pigmentlerin kalitesi ışığa daha az hassastır ve daha derin katmanlarda pigmentlerin renk solması daha az gerçekleşir. Kullanılan pigmenterin molekül boyu daha büyüktür. Daha derine yerleştirilen bu büyük moleküllü pigmentler, uygulandığı yerde bozulmadan kalırlar. Zamanın ilerlemesi ile sadece renkleri açılabilir. Uygulatan kişi ömrü boyunca bu desen ve renkle yaşamak durumundadır artık.
Kalıcı makyaj ve dövme işlemi yaparken kullanılan cihaz ve ekipmanlar arasında da farklılıklar vardır. Kalıcı Makyajda kullanılan cihazlar yüzün hassas cildine göre özel olarak tasarlanmış olup kullanımı son derece hafif ve pratiktir. Her parçası tek kullanımlıktır. Son derece hijyeniktir. Dövme cihazları ise özellikle hızlı çalışan ve geniş çizgiler yapan cihazlarlardır.
Geniş şekil ve büyük alanlar çalışacak kadar güçte olurlar KESİNLİKLE yüzün hassas cildine çalışma yapacak uygunlukta DEĞİLDİRLER. Çoğu parçası tek kullanımlık değil sterilizasyon aletinde steril edilmek zorunluluğu ile üretilmiştir.
Kalıcı Makyaj uygulayacağımız kişi ile 3 etap :
1- Konsültasyon için ilk buluşma
2- İlk uygulama
3- Kontrol için randevu ve olası ikinci uygulama ( rötuş ) işlemi. Renk almamış bölgelere renk doldurma ve mükemmelleştirme.
Kalıcı makyaj ne kadar süre ciltte kalır?
Bir çok dış faktöre, uygulanan tekniklere, ve fizyolojik faktörlere bağlı olmak üzere en az 2 yıl ciltte kalabilir.
Güneş ışınları, cildin yağlı yada kuru olması, cildin emme kabiliyeti (dermisin yapısı), seçilen renk tonu (açık ton / koyu ton / bazı renkler...), pigmentlerin karakteristikleri, implantasyon derinliği, iyileşme şekli, müşterinin yapılan kalıcı makyajı kullanım şekli de süreyi kesinlikle olumlu yada olumsuz etkiler.