Güzellik dünyası derya deniz hepimiz biliyoruz, herkes bir şeyler söylüyor ve kafalar allak bullak oluyor. Aslına bakıldığında çok ufak gerçekler var ve onları yapsak yolun yarısından çoğunu gitmiş olacağız.


Güzellik tüyoları; makyajdan, cilt güzelliğine, saç önerilerinden, günlük hayatın gerçeklerine kadar uzanır. Kafa karıştırmayan ve doğru yoldan uygulayabileceğiniz güzellik tüyolarını kendimizden, etrafımızdan, duyduklarımızdan ve okuduklarımızdan yola çıkarak derledik. Hep elinizin altında olsun, güzelliğiniz daima korunsun.

01. Nemlendirici ihmal edilmemeli
İşin özüne bakıldığında cilt yaşlanmasına birebir gelen bir gerçek var: “Kuru kalmayan cilt”. Bunun için de çok pahalı ürünler almanıza gerek yok aslında, cildinizi nemlendirebilecek ve size uygun olan ürünü seçmeniz yeterli. Bunun yanında günlük su tüketimi de cildinizin nemli kalmasına yardımcı olacaktır.

02. Gece yatmadan mutlaka makyaj temizlenmeli 
Dediğimiz gibi cildin hava alması esas olduğundan, makyajla yatmak da bunun tamamen tam tersini yapacağından, uykunuzda yenilenecek hücrelerinizi boşa harcamamak adına o makyajı temizleyiniz.

03. En az 2.5 litre su içilmeli
Cildinizdeki parlamayı su içtikçe kendiniz bile fark edebilirsiniz. Ayrıca su tüketimi vücuttaki yağ yakımına da yardımcı olacağından fazla kilolarınızdan da kurtulmuş olacaksınız.

04. Düzenli cilt bakımı yapılmalı
Ayna karşısında gördüğünüz siyah noktaları veya sivilceleri sıktığınız zaman çoğu sivilceye dönüşürler ve bunun ardı arkası kesilmez. Bunun yerine düzenli cilt bakımına gitmek cildiniz açısından çok daha faydalı olacaktır.

05. Alkol ve sigaradan uzak durun
Alkol ve sigaranın cildinize, dişlerinize verdiği zararın hepiniz farkındasınızdır. Bunlardan uzak durmak genç ve sağlıklı bir görünüm için olmazsa olmaz. Sağlığınızın yanında güzelliğinizi de önemsiyorsanız alkol ve sigaradan uzak durmalısınız.

06. Yeşil çay mucizesi
Her şeyin doğal olanı en makbul olanı. Çayın da en doğal olanı yeşil çay. Yeşil çayın faydaları saymakla bitmez, selülitlerinizden kurtulmak, toksinlerden arınmak ve zayıflamak için her gün iki kere tüketmenizde fayda var. Afiyet olsun...

07. Dolgun dudaklar için nane yağı
Yüzümüzün ilk bakışta dikkat çeken bölgesi dudaklarımız. Nane yağını dudak parlatıcınızın içine birkaç damla şeklinde damlatınız ve daha sonrasında karışmasını sağlayınız. Nane yağı sayesinde dudaklarınız daha dolgun ve bakımlı görünecektir.

08. Pürüzsüz dudaklar için peeling 
Dudaklarınızda çatlak ve ölü deri varsa bundan kurtulmak için dudağınıza peeling yapabilirsiniz. Ufak bir peeling önerisi; esmer şeker, bir kaşık bal ve bir kaşık zeytinyağını karıştırıp dudaklarınıza sürebilirsiniz. Daha sonrasında istediğiniz ruju sürün ve mükemmel duruşu fark edin.

09. Orman meyveleri, avokado, nar
Yaşlanmaya karşı en etkili besinler arasında bu üçü ilk sıralarda yer alıyor.